Дроновете: от хоби към бизнес – демонстрация за ученици от ТУЕС

В самия край на учебната година в програмата на инициативата TUES Inspiration Talks се вмъкна още една интересна тема – дронове.

Учениците от ТУЕС могат да присъстват на демонстрация на дронове от класове „Хоби“ и „Бизнес“, представена от Бойко Яръмов на 18 юни 2016 г., събота, от 10:00 до 13:00 ч. Поканени са преди всичко ученици от 8 и 9 клас, но вратите са отворени за всички ТУЕС-ари, които имат интерес към темата. Необходима е предварителна регистрация в сайта на организаторите от АЗТУЕС, която може да се осъществи от тук.

Бойко Яръмов е един от основателите на Телерик, днес Progress. По професия е запален компютърен и мрежови експерт, а в свободното си време е фен на кросовите мотори и дроновете. Интересът му е насочен към вълнуващия свят на летящите компютри и възможностите на техните приложения за хоби и бизнес.

По време на демонстрацията ще научите повече за принципите на работа, асемблиране, настройки и тестове на дронове, както и как се комбинират хардуерни и софтуерни познания при сглобяването и програмиране на машините.

TUES Inspiration Talks & Workshops е инициатива, която среща ученици от ТУЕС с професионалисти от различни сфери на ИТ бизнеса, с цел да ги вдъхнови за успешно професионално и кариерно развитие. През втория срок на тази учебна година бяха проведени 7 занимания, водени от 11 лектори, по темите кариерно развитие (12 клас), SW testing (10 и 11 клас), IoT (10 и 11 клас), Виртуализация (11 клас), Интерактивни уеб карти (11 клас).