ИТ бизнесът и роботът Сани посрещнаха новия осми клас в ТУЕС

В първия ден на новата учебна година учениците в ТУЕС бяха приветствани от специални гости - Ректора на ТУ – София проф. дтн инж. Георги Михов и от представители на 12 водещи ИТ компании и организации. ИТ професионалистите споделиха какво очаква бизнесът от учениците и отправиха към новия осми клас лични пожелания какви да бъдат фокусът и мотивацията на бъдещите ИТ експерти през следващите пет години. Директорът на ТУЕС доц. д-р инж. Стела Стефанова и Светослав Сотиров от името на Обществения съвет към ТУЕС и Асоциацията на завършилите ТУЕС също се включиха с приветствия към учениците.


Представители на Accedia, ATOS, DevriX, GTT Communications, Nemetschek Bulgaria, Смартком - България, TelebidPro, Telelink, Telerik Academy, Uber Sofia Engineering, Visteon Electronics Bulgaria и VMware отправиха посланията си към учениците. Част от тях са завършили ТУЕС и познават добре професионалния път от училищната скамейка до успешната кариера в сектора на информационните и комуникационни технологии. Представителите на компаниите оставиха в училището свои кратки писмени послания към учениците, които ще им напомнят колко са важни мотивацията и фокусът в училищните им години.


Със специално пожелание към осмокласниците на своя пост стоеше и демонстрационният робот Сани, който миналата година за първи път посрещна нови ученици в ТУЕС.
Срещата с бизнеса в първия учебен ден е част от инициативите, посветени на 30-годишнината от създаването на ТУЕС. В чест на 30-годишниния юбилей, преди началото на церемонията се осъществи и една мащабна инициатива, в която взе участие цялото училище - ученици и преподаватели оформиха надписа "30 х ТУЕС", който беше заснет с дрон.


Повече снимки от първия учебен ден в ТУЕС ще намерите на този линк.