“Избор и кандидатстване за работа” - лекция за 12. клас

На 10.12.2019 г. се проведе лекция на тема “Избор и кандидатстване за работа” за 12. клас, водена от Боян Шейтанов. Боян е team lead в Astea Solutions с над 11 години опит като програмист, бизнес анализатор, UX дизайнер и мениджър. Преподавал е функционално програмиране и бази от данни във ФМИ към СУ. Работил е по над 20 проекта с различни по размер екипи. Участва в подбора на кадри в Astea Solutions и е част от платформата за кариери HireHeroes.bg. Организатор е на Astea Conference - ежегодна технологична конференция с над 250 души аудитория.

На специално организираната за дванадесетокласниците кариерна лекция, те имаха възможност да научат повече за това, как да изберат и кандидатстват за работа. Лекцията беше разделена на 2 основни части:

Част 1: Избор на работа. В тази част беше обяснено на какво трябва да се обърне внимание, при търсене на работа. Отговорени бяха най-важните въпроси от рода на "Каква позиция търся?", "Как да избера компания?", "Трябва ли да уча в университет или мога директно да започна работа?", както и много други.

Част 2: Кандидатстване за работа. В тази част бяха разяснени стъпките, през които трябва да се премине, за да се кандидатства за дадена работна позиция. И тук бяха дадени отговори на важни въпроси, засягащи търсенето на работа, кандидатстването и подготовката интервюта.

Благодарим на Боян за полезната лекция и практичните съвети за подготовка на CV и за интервю за работа!